la-Ramnicu Valcea.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii valcenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Primăria Râmnicu Vâlcea a primit 3 milioane lei de la Guvern pentru construcția de locuințe sociale

Primăria Râmnicu Vâlcea a primit de la Guvern suma de 3 milioane lei pentru realizarea unor locuințe sociale, prin transformarea unei clădiri destinată în urmă cu 15 ani a fi cămin pentru vârstnici.

1,63 milioane euro pentru reabilitarea termica a 15 blocuri din Ramnicu Valcea

Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, și viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Eduard Vârlan, au semnat, miercuri, la Craiova, un contract de 1,63 milioane euro finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) pentru reabilitarea termică a 15 blocuri din acest municipiu. Marilena Bogheanu a afirmat că finanțarea este asigurată prin intermediul domeniul major de intervenție "Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe".  

Premieră mondială la Teatrul de Stat "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea

Primul spectacol de teatru realizat după volumul de nuvele 'Un cadavru liniștit, o înmormântare erotică' al scriitoarei japoneze Yoko Ogawa se va juca duminică, în premieră absolută, la Râmnicu Vâlcea, la Teatrul de Stat Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, anunță purtătorul de cuvânt al instituției, Dana Ștefănescu.

După 300 de ani, rămășițele lui Constantin Brâncoveanu s-au întors la Mănăstirea Hurezi

Moaștele Sf. Martir Constantin Brâncoveanu au fost aduse sâmbătă la Mănăstirea Hurezi din județul Vâlcea, ctitorie a acestuia, după 300 de ani de la moartea domnitorului, de o delegație clericală condusă de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Mănăstirea Arnota - Ultimul pas spre Dumnezeu

Turiștii care aleg să străbată depresiunea Horezu și trec prin dreptul localității Costești sunt surprinși de o construcție albă care se zărește undeva pe vârful Muntelui Buia din masivul Parâng. Situată la marginea carierei de piatră, pe un mic platou, Arnota este una dintre puținele mănăstiri construite la aproape 1000 de metri altitudine, operă a domnitorului Matei Basarab.

Primăria Râmnicului susține mărirea salariilor polițiștilor locali

Primăria Râmnicu Vâlcea susține mărirea salariile polițiștilor locali, a declarat primarul Gheorghe Matei, în urma unei întâlniri cu o delegație a acestora.

Prefectul de Vâlcea cere urgentarea procedurilor privind retrocedarea imobilelor naționalizate

Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a cerut administrațiilor din 29 de localități să încheie cât mai rapid procedurile privind retrocedarea imobilelor naționalizate în conformitate cu Legea 165/2013.

Masivul Cozia, muntele liceenilor pentru testul majoratului

Masivul Cozia, cu vârful său de 1668 de metri, este cunoscut de mai bine de 50 de ani ca muntele liceenilor pentru testul majoratului, întrucât nu poți deveni "major" dacă nu ai urcat o dată pe aceste înălțimi.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea susține că va cere ședințe extraordinare până când bugetul de investiții va fi aprobat de o majoritate politică

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei, a declarat că va cere ședințe extraordinare până ce bugetul pentru investiții va fi aprobat sub o formă sau alta, până se clarifică majoritățile din Consiliul Local.

ACL pregătește debarcarea vicepreședintelui social-democrat din Consiliul Județean Vâlcea

Conducerea Alianței Creștin Liberale (ACL) Vâlcea a redactat un document prin care va solicita revocarea vicepreședintelui Consiliului Județean, social-democratul Dumitru Persu, pentru "rezultate slabe în activitatea administrativă". 

Restructurări la operatorul de transport în comun din Râmnicu Vâlcea

Operatorul de transport în comun din Râmnicu Vâlcea, ETA S.A, va face restructurări în următoarea perioadă pentru a nu intra în faliment, a declarat directorul acestuia, Nicolae Șovar.

Controversă istorică - Râmnicu Vâlcea a fost cetate domnească sau doar un oraș-târg

Municipiul Râmnicu Vâlcea este tema unei controverse istorice privind statutul său în timp, existând două variante susținute de istorici, unii afirmând că orașul a fost cetate, în timp ce altă teorie afirmă că orașul a fost doar târg, nod al axei comerciale care lega Ardealul de Țara Românească.

Primăria a demarat construcția a 3 noi blocuri ANL în Râmnicu Vâlcea

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va construi trei noi blocuri ANL în zona Ostroveni, care urmează a fi finalizate în următorii doi ani, a declarat primarul Gheorghe Matei.

Povestea crucilor vâlcene, vechi simboluri ale sacrului și profanului

România este cunoscută din punct de vedere al patrimoniului religios prin combinația dintre sacru și profan rezultantă a înscrisurilor pline de spirit de pe crucile de la Săpânța, din județul Maramureș.

Blocuri reabilitate termic în Râmnicu Vâlcea din fonduri europene

Mai multe blocuri din Râmnicu Vâlcea vor fi reabilitate cu bani europeni, după ce au fost semnate două proiecte în valoare de aproximativ 12 milioane de lei, din care contribuția autorităților locale este de aproximativ trei milioane de lei.

Alianța PSD-PC-UNPR a pierdut majoritatea în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea

Alianța de guvernare formată din Partidul Social Democrat (PSD)-Partidul Conservator (PC)-Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a pierdut majoritatea în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, partidele de opoziție și independenții formând o nouă majoritate.

Drama familiilor de dincolo de zidurile căminelor Tarkovski

"Tarkovski", sub acest nume sunt cunoscute cele 10 blocuri din Râmnicu Vâlcea, confort III și IV, în care își duc zilele nu mai puțin de 2.000 de suflete, în unele cazuri câte șapte-opt într-o cămăruță de câțiva metri pătrați.

Băbeni, povestea orașului celor "trei nații" - români, ungureni și rudari

Băbeni, cel mai mare oraș din județul Vâlcea, după cele două municipii Râmnic și Drăgășani, are o particularitate la nivel demografic și social, acesta fiind produsul urban, potrivit primarului Sorin Bâzâc, a "trei nații", fiecare venind cu aportul lor la nivel de tradiții, meserii și arhitectură.

Vâlcea, județul celor opt delte

Județul Vâlcea este traversat de la nord la sud de râul Olt care, începând cu anii 70, a fost supus celui mai amplu program hidrotehnic, fiind astăzi singurul din România despre care se poate spune că este complet regularizat.

UNPR și PP-DD au rămas fără reprezentanți în Consiliul Municipal Vâlcea

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) și Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) nu mai au, începând de vineri, reprezentanți în Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea, după ce ultimul consilier UNPR a trecut la Partidul Social Democrat, iar ultimul consilier al partidului lui Dan Diaconescu și-a anunțat independența. 

"Peșterile din Vârful Coți" urmează a fi incluse pe o hartă turistică a județului Vâlcea

Primarul comunei Câineni, Ion Nicolae, intenționează includerea complexului carstic "peșterile din Vârful Coți" într-o hartă turistică a județului, având în vedere că acestea sunt printre puținele peșteri care se găsesc în Munții Făgăraș.

CJ Vâlcea a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare din Râmnic

Consiliul Județean Vâlcea a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare urbană în municipiul Râmnicu Vâlcea, în cadrul unui proiect a cărui valoare este de 239.903.571 lei cu fonduri europene, a declarat președintele instituției, Ion Cîlea. 

Bazinul carbonifer Berbești va fi preluat de Consiliul Județean Vâlcea până în 15 octombrie

Exploatarea minieră Berbești, activ al Complexului Energetic Oltenia (CEO), va fi preluată de Consiliul Județean Vâlcea până pe 15 octombrie, a declarat președintele CJ, Ion Cîlea. 

52 de blocuri din Râmnicu Vâlcea vor fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană

Un număr de 52 de blocuri din Râmnicu Vâlcea urmează să fie anvelopate, finanțarea acestor lucrări în proporție de 60% venind din partea Uniunii Europene, a declarat primarul municipiului, Gheorghe Matei

Mănăstirea Stănești - Povestea tragică a lui Stroe Buzescu, căpitanul lui Mihai Viteazul

Pe valea râului Mamu, la fosta Mănăstire Stănești, din comuna vâlceană Lungești, se mai păstrează, înscris în piatră, unul dintre cele mai frumoase text de cronică din istoria românilor, primul scris de o femeie, care vorbește despre faptele de vitejie ale unuia dintre cei mai faimoși căpitani ai domnitorului Mihai Viteazul, stolnicul Stroe Buzescu.

Cea mai mare biserică din subteran își va închide în curând porțile

Cea mai mare biserică în subteran din România, cea din Salina de la Ocnele Mari, își va închide anul viitor porțile, dar asta nu înseamnă că va dispărea, în noul parc salin care va fi inaugurat anul viitor în județul Vâlcea urmând să ''ia naștere'' cea mai mare catedrală din subteran.

Noi descoperiri arheologice în zona cetății dacice Buridava

Ceramică din secolul I d.H. și, posibil, o locuință au fost scoase la suprafață de echipa de arheologi a Muzeului de Istorie Vâlcea în zona cetății dacice Buridava, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul instituției, prof. Claudiu Tulugea.

Biserica "celor două turle"- după 200 de ani refuză să se prăbușească

Județul Vâlcea a fost pe drept cuvânt definit de teologi și istorici ai religiilor drept Athosul României, denumire pe care a primit-o în urma existenței a nu mai puțin de 400 de monumente ecleziastice, începând cu Mănăstirea Cozia și traversând ulterior seria de biserici domnești sau boierești, schituri, troițe, monumente creștine.

Pasajul Tudor Vladimirescu, cea mai mare investiție din Râmnicu Vâlcea, a fost inaugurat

Persoanele care doresc să ajungă din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea spre Calea București și ulterior pe drumul european E81, au, începând de miercuri, o rută directă, în urma inaugurării Pasajului suprateran Tudor Vladimirescu.

Vâlcea - 19 ani, capitala handbalului românesc

''Sportul vâlcean pornește în anii 1920. Dar nu cu un sport care ar fi azi în mare vogă, ci cu un sport pionierat la acea vreme. Bobul. De fapt, vâlcenii spun că aici a funcționat și prima pârtie de bob din România, o pârtie executată de căpitanul Nicolae Pleșoianu, comandantul regimentului din Râmnic'', spune cunoscutul fost arbitru vâlcean, Nae Dinescu.

Dinastiile de meșteri olari au pus Vâlcea pe harta ceramicii mondiale

Horezu, Vlădești și Lungești sunt trei puncte vitale pe harta ceramicii din România. Dar, dincolo de minunile care ies de pe roata olarului, cea mai importantă trăsătură a acestui meșteșug rezidă, după cum spune Ligia Rizea, consultant pe probleme de patrimoniu în cadrul Direcției Județene de Cultură, "în continuitatea pe aceste meleaguri".

Parcuri Naționale cu faună și vegetație unică în masivele Cozia și Buila-Vânturarița din Vâlcea

Masivul Cozia, care definește unul dintre cele mai frumoase Parcuri Naționale din România, este locul unde crește stejarul la peste 1.000 de metri altitudine, unde trăiesc vipera cu corn și scorpionul subcarpatic și care este celebru pentru lipsa izvoarelor.

Alte știri: 5 / 4 / 3 / 2 / 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015